درزگیری پنجرههای ساختمان به تمیزی فضای داخل، جلوگیری از اتلاف انرژی و نیز کاهش سر و صدا کمک شایانی میکند. استفاده از نوارهای چسبی، درزگیرهای لاستیکی و اسپری فوم از رایجترین راههای درزگیری پنجرههای ساختمان هستند.
آيا شما نیز از گرد و غبار و آلودگی صوتی در محل کار یا زندگیتان خسته شدهاید؟ درزگیری پنجرهها یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از چنین مشکلاتی است. در این مقاله به چند شیوه مؤثر و رایج برای درزگیری پنجرههای قدیمی، آهنی و آلومینیومی میپردازیم.
اهمیت درزگیری پنجرههای ساختمان
اگر اهل دقت کردن به اطراف بوده و کمی هم به تمیز بودن محیط زندگیتان حساس باشید، اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب میکند گرد و غبار و خاکهای روی وسایل اطرافتان خواهد بود. همین الان هم میتوانید روی لبه طاقچهها، پنجرهها و کمدها دست بکشید و جای انگشتانتان را ببینید که بخشی از خاکهای موجود در سطوح را تمیز کرده است. گرد و غبار تنها یکی از مشکلات ناشی از درزهای پنجرههاست. اتلاف انرژی، آب و سر و صداهای اضافی همگی از مشکلاتی هستند که از زیر درز پنجرههای ساختمان به فضای داخلی هجوم میآورند و سادهترین راه مقابله با آنها درزگیری پنجرههای ساختمان است. در ادامه چند شیوه برای رفع این مشکل معرفی خواهیم کرد.
قبل از همه چیز!
درزگیری پنجرههای ساختمان کار سخت و پیچیدهای نیست و مراحل خاصی ندارد، اما قبل از اینکه دست به کار شوید اولین کاری که باید انجام بدهید پیدا کردن محل نفوذ سرما یا گرد و غبار است. برای پیدا کردن درز پنجره میتوانید از شیوههای مختلف استفاده کنید. سادهترین راه برای این کار استفاده از شعله کوچکی مثل شعله شمع یا فندک است. ابتدا سیستم تهویه هوا، گرمایشی و سرمایشی ساختمان را خاموش کنید، سپس پنجره را در را ببندید و شعله کوچک شمع را از کنار درزهای احتمالی رد کنید. در صورتی که پنجره یا در، درز داشته باشد شعله شما شروع به تکان خوردن و لرزیدن میکند.
درزگیری پنجرههای ساختمان
۱. نوارهای لاستیکی برای تمام پنجرهها
شرکتهای مختلفی اقدام به تولید لاستیکهای درزگیر کردهاند. این درزگیرهای به منظور استفاده در پنجرهها و درهای مختلف تولید میشوند و نه تنها به سادگی هر چه تمام نصب میشوند، بلکه جدا کردن آنها نیز کار بسیار ساده ایست. از جمله دیگر ویژگیهای این نوع درزگیر میتوان به جنس قابل انعطاف و قیمت بسیار پایین آنها اشاره کرد که درزگیری پنجرههای ساختمان را برای همگان راحت کرده است. قبل از خرید، از جنس و اندازه در و پنجره اطلاع دقیق پیدا کنید سپس با فروشنده در خرید درزگیر مشورت کنید.
۲. درزگیری درهای آهنی با چسب درزگیر
چسبهای درزگیر اگرچه در اصل برای درز گیری پنجرهها ساخته نشدهاند، اما عملکرد آنها در مقابله با ورود گرد و غبار، سرما و نیز سر و صدا بسیار مطلوب است. این نوع چسب که برخی از آنها با نام چسب آکواریوم یاد میکنند در برابر باد و باران بسیار مقاوم هستند. همانطور که میدانید درزگیری شیشههای آکواریوم برای جلوگیری از نفوذ آب به بیرون با همین نوع چسب انجام میشود و میتوان با کمی دقت در استفاده، درزگیری پنجرههای ساختمان را نیز به همین وسیله انجام داد. بیشترین محل استفاده از این نوع چسبها در درزگیری پنجرههای آهنی است. این نوع چسب خیلی خوب به آهن میچسبد و میتوانید تمام درزها و سوراخهای پنجرههای آهنی را بپوشانید. نکته مهم درباره این نوع درزگیری این است که جای چسبها حتماً باید تمیز باشد و هرگونه گرد و غبار و کثیفی را باید قبل از درزگیری از بین برد. همچنین میتوانید با استفاده از پشت قاشق سطح روی چسب را صاف کنید تا از ظاهر بهتری برخوردار شود.
۳. اسپری فوم برای پنجرههای آلومینیومی
اسپری فوم که در انواع و اقسام مختلفی تولید میشود و یکی از بهترین راهها برای پر کردن فضاهای خالی است. بسیاری از انواع در و پنجرهها به دلیل فضاهای خالی اطرافشان عایق نیستند. پنجرههای قدیمی و حتی پنجرههای آلومینیومی بیشتر مواقع به همین دلیل درز دارند و اسپری فوم یکی از راههای مناسب برای این نوع پنجرههاست. میتوانید بعد از اینکه اسپری را در محل درز تزریق کردید با استفاده از کاردک سطح روی اسپری را صاف کنید و به راحتی به آن شکل بدهید. قبل از استفاده از اسپری، چگونگی استفاده از آن را از فروشنده بپرسید.
۴. درزگیری پنجرههای دوجداره
همانطور که خودتان میدانید پنجرههای دوجداره با استفاده از تکنولوژیای که در آنها استفاده شده به صورت کامل عایق هستند و درزی برای گرفتن وجود ندارد. اما همین پنجرههای دو جداره با گذر زمان ممکن است دچار مشکلات مختلفی شوند. پیشنهاد ما درباره این نوع پنجره این است که با افرادی که پنجرههای دوجداره را سرویس میکنند تماس بگیرید و سعی کنید این کار را به متخصصین این کار بسپارید. ریگلاژ بخشهای اصلی پنجرههای دوجداره کار تخصصی است و نیازمند ابزار خاص و ویژه خود خواهد بود، اما چنانچه در اطراف پنجره درزی مشاهده میکنید میتوانید خودتان با توجه شرایط آن محیط از چسبهای درزگیر یا اسپریهای فوم پر کنید و مانع نفوذ گرد و غبار، آب و سروصدا شوید.
۵. درزگیری پنجرههای قدیمی به روشی قدیمی
یکی از مشکلات استفاده از چسب و درزگیرهای لاستیکی برای پنجرههای قدیمی، ناسازگاری جنسها و ظاهر پنجره و درزگیر است. استفاده از این ابزار برای درزگیری پنجرههای قدیمی که از چوب یا آهن یا ... ساخته شدهاند در بعضی موارد ظاهر ساختمان را به هم میریزد. در چنین مواقعی میتوان از نمد که خود یکی از راههای بسیار قدیمی برای درزگیری پنجرههای ساختمان است استفاده کرد. نوارهای نمد را میتوانید از خرازیها تهیه کنید. این نوع نوارها در یک طرح دارای چسب هستند و به راحتی میتوان از آنها در پنجرههایی با ظاهر قدیمی استفاده کرد. نمد در درزگیری پنجرهها و مقابله با گرد و خاک نقش بسیار موثری دارد.
بعد از همه چیز!
اگر با خواندن این مقاله به فکر درزگیری پنجرههای ساختمان افتادید و قصد دارید ابزار مورد نیاز آن را تهیه کنید در خاطر داشته باشید که شیوهای که از آن استفاده میکنید باید با شرایط محیط ساختمان همخوانی داشته باشد. اولین و مهمترین مسئله، همخوانی جنس پنجره با نوع درزگیر و دومین مسئله نیز حفظ زیبایی محیط ساختمان است. قبل از اقدام همه چیز را بررسی کنید و بعد از انجام عملیات درزگیری، مجدداً با یک شعله کوچک عملکرد درزگیرها را بررسی کنید.
فروش لجن نفتی جهت صادرات-هولدینگ پیام افشار
خرید زمین با متراز بالا
تولید کننده فوم بسته بندی یونولیت بسته بندی پلاستوفوم بسته بندی
فقط با 5000 تومان صاحب وب سایت با تمام امکانات شوید
فروش مولتی متر دیجیتال MASTECH – مدل MS8360G
صدورمجوزتاکسی تلفنی
بزرگترین سایت فروش قاب خاص گوشی
درب سکشنال
دیش 28
دستگاه تزریق فوم انتگرال
بنتونیت مناسب چاههای حفاری
فروش تجهیزات برق و اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق