روشی جدید برای درمان سرطان تخمدان

روشی جدید برای درمان سرطان تخمدان

محققان مرکز تحقیق بیمارستان دانشگاه مونترآل در کانادا، نوعی درمان دو مرحله‌ای برای از بین بردن سلول‌های سرطانی تخمدان ابداع کرده‌اند.


جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۶۵۴ بازدید

به گزارش بهداشت نیوز این محققان نشان دادند که با انجام دادن «۱ تا ۲ ضربه» و استفاده از حالت پیرسلولی می‌توان سلول‌های سرطانی تخمدان بیمار را از بین برد.

سلول‌های بدن‌مان به مرور زمان پیر شده و وارد مرحله مرگ سلولی می‌شوند. این نوع سلول‌ها دیگر تکثیر نمی‌شوند و در بدن جمع شده و بیماری‌هایی چون سرطان به وجود می‌آورند.

جامعه علمی از سال‌ها پیش تاکنون سعی داشته است با هدف قرار دادن و تخریب سلول‌های پیر، بیماری‌های مربوط به دوران پیری را درمان کند.

محققان مونترآل، برای درمان بیماری سرطان اپی‌تلیال تخمدان، که رایج‌ و مرگبارترین نوع سرطان تخمدان است، دو مرحله به کار می‌گیرند. اول، آنها سلول‌های سرطانی را به زور وارد مرحله پیری زودهنگام می‌کنند. سپس در مرحله دوم، تمام آن سلول‌ها را تخریب کرده و از میان برمی‌دارند. این ترفند نیازمند هماهنگی عالی بین دو مرحله است.

این محققان متوجه شدند که سلول‌های سرطانی در بیماری سرطان اپی‌تلیال تخمدان با استفاده از شیمی‌درمانی و مسدود‌کننده‌های PARP، دچار پیری زودرس می‌شوند. مسدودکننده‌های PARP، آنزیم‌هایی هستند که صدمات وارد شده به DNA را اصلاح می‌کنند. وقتی جلوی عملکرد این مسدودکننده‌ها گرفته شود، DNA سلول‌های سرطانی بازسازی و دیگر تکثیر نمی‌شوند و وارد مرحله پیری زودهنگام می‌شوند.

این محققان توانسته‌اند با این درمان دو مرحله‌ای، سلول‌های سرطانی اپی‌تلیال تخمدان را در شرایط پیش‌بالینی درمان کنند. آنها معتقدند که این روش درمانی ابداعی‌شان می‌تواند اثربخشی شیمی‌درمانی و مسدودکننده‌های PARP را بهبود بخشیده و از مقاومت سیستمی بدن که جلوی درمان این سرطان را می‌گیرد، پیشگیری کنند.

در حال حاضر این نوع درمان روی نمونه سلول‌های سرطانی بیماران مبتلا به سرطان تخمدان که در بانک زیستی نگهداری می‌شوند، آزمایش شده است. این بیماران با میل خود برای این بررسی داوطلب شده و اجازه دادند تا نمونه‌هایی از سلول‌های سرطانی آنها در این آزمایش استفاده شوند.

محققان مونترآل می‌گویند که این نوع درمان را روی سلول‌های سرطانی سینه و تخمدان پیش‌بالینی هم امتحان کرده‌اند و اثربخشی آن تایید شده است و امیدوارند به زودی به عنوان درمانی تازه و موثر در اختیار بیماران قرار بگیرد.

منبع: خبرگزاری سلامت