با وجود گذشت حدود دو سال از پاندمی کرونا، همچنان درباره این بیماری مرموز، سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد که یکی از این سوالات درباره رژیم غذایی بیماران کرونایی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد در تشریح بایدها و نبایدهای غذایی بیماران کرونایی، گفت: نیازهای تغذیهای بیمار کرونایی کمی متفاوت با دیگر افراد است. شخصی که مبتلا به یک بیمار عفونی میشود، باید انرژی بیشتری دریافت کند و به منابع پروتئینی بیشتری نیاز دارد. علاوه بر این، بی اشتهایی و از دست دادن توانایی تشخیص بو و مزه سبب میشود بیمار غذای کمتری بخورد و در نتیجه بیش از پیش نیازمند منابع غذایی باشد.
آزاده نجارزاده افزود: بیماران کرونایی برای تامین انرژی خود باید تعداد وعدههای غذایی خود را افزایش دهند و به عبارت دیگر انرژی مورد نیاز بدن خود را با کاهش حجم و میزان هر غذا، اما به تناوب تامین کنند. مهمترین نکته برای مراقبت از یک بیمار کرونایی، تغذیه با فواصل کوتاه است.
وی گفت : غذای بیمار کرونا باید علاوه بر دارا بودن مقادیر بالای انرژی و پروتئین از ریزمغزیهایی مانند ویتامین A، سلنیم و زینک نیز بهرهمند باشد.
نجارزاده افزود : حریره بادام بویژه با بادام پوست کنده یکی از بهترین وعدههای غذایی برای بیمار کرونایی است. در صورتی که بدن بیمار به شیر واکنش نشان داد جایگزین این غذا نیز تخم مرغ است و منابع پروتئینی موجود آن بسیار غنی است.
استاد دانشگاه تأکید کرد: البته درخصوص مصرف شیر، هر فرد باید با توجه به وضعیت بدن خودش شیر را مصرف کند. ممکن است مصرف شیر در برخی افراد سرفه را تشدید کند و پیشنهاد ما به این افراد جایگزین کردن شیر با ماست و دیگر مواد حاوی کلسیم است. همچنین میتوان در صورت نیاز از مکملهای کلسیم استفاده کرد.
وی به مواد غذایی سازگار و ناسازگار با بدن یک بیمار کرونایی اشاره کرد و افزود: بهترین غذا برای یک فرد مبتلا به کووید سوپ است. سوپ مناسب برای افراد کرونایی سوپی است که از ماهیچه گوسفند تهیه شده باشد چرا که از منابع غنی ویتامین B ۱۲ برخوردار است. بهتر است برای تهیه این سوپ از سبزیجاتی استفاده شود که رنگ زرد یا قهوهای دارند میتوان از کدو حلوایی و هویج استفاده کرد چرا که کدو باعث بهبود وضعیت گلوی بیمار کرونایی میشود و بدن بیمار طبق تجارب چندماهه ما در مبارزه با این بیماری پاسخ خوبی به آن میدهد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت : در سوپ باید از گندم و جو استفاده شود و حبوبات مانند ماش و عدس نیز گزینههای خوبی برای استفاده در سوپ هستند. همچنین در زمان مصرف نیز سوپ با آب لیموی تازه خورده شود تا بیمار مقادیر خوبی از ویتامین ث را نیز دریافت کند.
وی افزود : در کنار آب، نوشیدن آبمیوههای مختلف البته بجز آب انگور که باعث تحریک سرفهها میشود، از دیگر توصیههای این متخصص تغذیه به بیماران کرونایی است و در تکمیل آن نیز گفت: افرادی که نگران بالا رفتن قندخون به سبب مصرف آبمیوهها هستند میتوانند آن را در فواصل معین تقسیم کرده و مصرف کنند.
نجارزاده گفت : ادویهها به طور کلی تحریک کننده سیستم تنفسی هستند، بجز زردچوبه و زعفران، که آنتی اکسیدانهای قدرتمندی دارند باقی ادویهها و میوههایی مانند خربزه و انگور برای سیستم تنفسی مشکل ایجاد میکنند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی همچنین مصرف داروهای مکمل را بلامانع برشمرد و افزود: در کنار مصرف غذاهای مذکور تزریق آمپولهای مکمل مانند ب کمپلکس، ب ۱۲ و قرصهای ویتامین میتواند در کنار پروتئین و انرژی تامین شده، بیمار را از نظر ویتامین نیز غنی کند و به بهبودی هرچه زودتر او کمک کند.
خدمات تخصصی آرایشی در منزل و سالن ( تهران و کرج )
دل دومین برند برتر جهان در سال 2015
سیستم دزدگیر اماکن و اعلام سرقت-مشاوره، طراحی و اجرا-دزدگیر در اصفهنا
بیمه پاسارگاد بطحا ئیان
راهنمای جامع وب کنفرانس 9.4.2 Adobe Connectآخرین نسخه 2015
جک بتن شکن با پمپ آلمانی و نمایشگر دیجیتال
بازاریاب حرفه ای
فروش فوری آپارتمان 98 متری اکازیون در غرب تهران
دوره های آموزشی بین المللی
نمای کامپوزیت
مجموعه کتابهای آموزش نقاشی سنا
فروش پنل های یک تکه داشبورد جدید پژو پارس و پژو 405